tirsdag den 2. oktober 2007

Sommer







Nu er det jo begyndt at sne og alt muligt, og snart har man glemt at der ikke kun er hvidt hele tiden på Grønland. Vintermørket er også så småt ved at trænge sig på, så man går rundt og føler sig småtræt det meste af tiden. Man mangler ligesom energi... Derfor syntes jeg, det må være på sin plads med lidt billeder fra sommerfjeldet.


Går man i fjeldet om sommeren, vil man (ud over myg) være helt sikker på at støde på en lille,
lilla klokkeblomst. Jeg ved ikke helt, hvad den hedder, men flot er den ihvertfald.

Det andet billede er en ganske almindelig mælkebøtte, der stillede op til et nærbillede...

Billedet af søen er fra Maniitsoq's "baghave", bag ved Kistefjeldet. Søen er ca. 8 km lang og består af smeltevand fra en gletscher i den ene ende. Den bliver også kaldt "den blå sø", fordi vandet er så klart og blåt.

3 kommentarer:

faderhval sagde ...

Hejsa Flemming, utrolig smuk natur der er deroppe og gode billeder.

Håber du trives :)

Kennet

Dorte Vangsø Simonsen sagde ...

Kære Flemming, hvor er det nogle smukke billeder du har taget.
Den grønlandske blåklokke hedder på latin: Galium triflorum, og på grønlanske: Tikaasaq, som betyder fingerbøl. Den er en fortrindelig spise fx. rørt i en vanilieis, hvor den giver en dejlig letter parfumeret smag. muk ser den også ud på div. deserter eller i salater. Selv har jeg været ude at samle en masse inden de afblomstrede.
I grønland forekommer der 25 forskellige arter af grønlandske melkebøtter(Latin:Taraxacum sp./Grønlandsk:Inneruulaq)De enkelte arter har ofte en meget begrænset udbredelse og findes på en for dem typisk biotop. Hviken en af arterne din er vil jeg nu ikke kunne udtale mig om. rent faktisk kræver det specialist viden at artsbestemme de forskellige mølkebøtter her i landet.
Nå flemming, nu skal jeg nok lade være med at være så mor agtig, men vil dog alligevl lige tilføge, at en kajaktur til bunden af Inugsuit Taserssuat= Den blå sø, er et absolut must.
Vi snakkes
bedste hilsner
Dorte

Dorte Vangsø Simonsen sagde ...

Hvad er det lige der går galt med blogspot?
Her tænker jeg på muligheder for redigering af kommentar. Det er jo pinligt at læse mit forrige indslag med alle de fejl, og samtidig en umulighed at gå ind og rette dem.
Nå men nu fik jeg da gjort opmærksom på at jeg selv er klar over div skrivefejl.
Dorte